Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگر و مخترع مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند جزئیات فنی اختراع پوشال کولر آبی متشکل از گونی (چتایی) و سلولز با قابلیت تصفیه هوای ورودی و صرفه‌جویی در مصرف آب را تشریح کرد.

علی فاروقی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از اختراع خود با عنوان پوشال کولر آبی خبر داد و اظهار کرد: اختراع پوشال کولر آبی متشکل از گونی (چتایی) و سلولز با قابلیت تصفیه هوای ورودی و صرفه‌جویی در مصرف آب است که به شماره 101998 و در سال 1399 ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند افزود: این اختراع در ایام بحران کرونا ثبت و برای تصفیه هوای مکش‌شده از کولرهای پشت‌ بام برای ایمن‌بودن از ویروس کرونا طراحی و ساخته شده و آماده تجاری‌سازی است.

پژوهشگر و مخترع مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند درباره زمینه فنی اختراع عنوان کرد: این اختراع مربوط به حوزه تأسیسات ساختمانی برودتی و پوشال کولرهای آبی و تهویه‌هاست.

فاروقی با اشاره به مشکل فنی موجود در کولرهای آبی که موجب این اختراع شد، بیان کرد: اصلی‌ترین مشکل در بهره‌برداری از کولرهای آبی، مصرف آب زیاد آنها به‌ویژه با توجه به مشکل و بحران رو به افزایش کمبود منابع آب در کشور است.

قابلیت تجاری‌سازی و تولید انبوه

این مخترع با بیان اینکه نیازی به واردکردن اجزای این اختراع از خارج نیست، تأکید کرد: به‌دلیل ارزان‌تربودن این محصول در مقایسه با نمونه‌های موجود، این اختراع قابلیت تجاری‌سازی و تولید انبوه را داراست.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات کولرهای آبی که به‌ویژه در روزهای آلودگی هوای تهران بیشتر به چشم می‌آید، این است که کاملاً در معرض گرد و خاک و هوای آلوده است و از این طریق، آلودگی‌ها و عوامل بیماری‌زا مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها به‌راحتی وارد خانه می‌شوند.

این پژوهشگر ادامه داد: به‌کاربردن آب معمولی برای خنک‌کردن محیط معایبی مانند محدودیت میزان خنکی، گرفتگی پوشال‌ها، گرفتگی احتمالی پمپ،  ایجاد زنگ‌زدگی و ... را به‌همراه دارد. در کولرهای آبی مشکل انتخاب نکردن دمای ایده‌آل و تعیین اجباری دو حالت دور تند و دور کند، وجود دارد.

این مخترع توضیح داد: در این اختراع با تکنیکی ساده؛ اما باستانی و ایده‌گرفتن از گذشتگان و تکمیل و افزودن مواد ترکیبی منحصربه‌فرد برای نخستین‌بار در دنیا ترکیب به این سادگی می‌تواند موجب صرفه‌جویی در مصرف آب در فصول گرم شود.

فاروقی خاطرنشان کرد: در این اختراع از گونی یا همان «چتایی» به‌علاوه یک لایه پارچه‌های سلولزی استفاده‌شده برای تصفیه هوای ورودی به کولرها به‌منظور ایجاد برودت هوای فضاهای اقامتی و مسکونی استفاده شده است.

وی یادآور شد: پوشش پارچه‌ای پوشال که عمدتاً چتایی (گونی) است و جایگزین پوشال‌های معمولی کولر می‌شود، پارچه‌های چتایی (گونی) به سایز لازم برای هر دریچه کولر برش می‌خورند و برای استحکام اولیه، پارچه با ابزار کشسان دوردوزی می‌شود. در این مرحله پارچه هم دوخت و مجهز می‌شود تا پارچه با خاصیت کشسانی خود با مکش هوای کولر هماهنگ و سازگار باشد.

پژوهشگر و مخترع مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند اظهار کرد: لایه پارچه چتایی (گونی) در راستای حفظ و نگهداری طولانی آب در قسمت داخلی کولر استفاده می‌شود و در قسمت بیرونی لایه پارچه سلولزی و آب‌گریز و سفیدرنگ که هدف از آن جلوگیری از تبخیر (رنگ سفید پارچه) و آب‌گریزبودن برای جلوگیری از آب درون پوشال است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند به آنا گفت: در این اختراع با استفاده از روغن تالو در اطراف لایه‌های چتایی و یک‌سری مواد جاذب موجب جذب بالای شوره و مواد ناخالص موجود در آب شده است.

وی اضافه کرد: در مرحله بعدی پارچه‌های چتایی (گونی) به‌صورت لایه‌ای آماده و دوخت شده‌اند و از حاشیه‌شان توسط چرخ‌های دوخت به همراه یک نوار دوخته‌‌شده استفاده شده است. از نوار مخصوص بست‌ها نیز به‌منظور تثبیت و مقاومت بیشتر پوشال و درزگیری برای بالابردن ضریب ایمنی و حداکثر توان پوشال استفاده شده است.

انتهای پیام/4103/4062/

علی فاروقی مخترع مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند علی فاروقی مخترع مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند علی فاروقی مخترع مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند علی فاروقی مخترع مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند علی فاروقی مخترع مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند علی فاروقی مخترع مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

منبع: آنا

کلیدواژه: اختراع باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند مخترع سلولز دستاوردهای پژوهشی دانشگاه آزاد مراکز رشد دانشگاه آزاد بحران کرونا دانشگاه آزاد علیه کرونا پوشال کولر آبی گونی پوشال کولر آبی صرفه جویی کولرهای آبی استفاده شده تصفیه هوای مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۰۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح استفاده از انرژی خورشیدی در دانشگاه آزاد شهرقدس عملیاتی می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست کمیته راهبری سند تحول در محل سالن شورای دفتر ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس برگزار شد.

در این جلسه طرح‌های پیشنهادی بررسی شده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس بررسی و بخش عمده‌ای از پروژه‌ای کلان در برنامه اجرایی سال جاری قرار گرفت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، ملارد و صفادشت در حاشیه این نشست در گفت‌و‌گو با خبرنگار علم و فناوری آنا با اشاره به بررسی پروژه‌های کلان راهبردی برای عملیاتی شدن این پروژه‌ها در سال جاری اظهار کرد: راه‌اندازی و فعال شدن سرای جلبک، احیای مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، ملارد و صفادشت، پیگیری اخذ سند مالکیت و احیای مستغلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملارد، بررسی و اجرای طرح پروژه‌های نهال، پیگیری و احصای مشکلات سرای نوآوری برج قریب، ایجاد آزمایشگاه صنایع غذایی و ارائه استاندارد‌های علمی به‌منظور خدمات‌رسانی به شرکت‌های صنایع غذایی منطقه صفادشت و ملارد، راه‌اندازی ناحیه نوآوری صفادشت و چندین طرح با توجه به پیشرفت فیزیکی تا پایان سال جاری مورد تأیید کمیته راهبری برای اجرایی شدن قرار گرفت و افتتاح خواهد شد.

حامد افشاری درباره برنامه‌های عملیاتی صنعت برق در بخش انتقال و استفاده از انرژی برق خورشیدی چنین توضیح داد: با اجرای این طرح، ظرفیت فعالان علم و فناوری در زمینه تولید افزایش می‌یابد و استفاده از منابع انرژی مقرون به صرفه خواهد بود.

وی افزود: دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی انتظار دارد واحد شهرقدس به عنوان دانشگاهی سرآمد در سطح استان تهران شناخته شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس، ملارد و صفادشت اضافه کرد: توسعه اقتصاد مبتنی بر پژوهش و فناوری (درآمدزایی از محل فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه) در واحد دانشگاهی شهرقدس، شبکه‌سازی در سطوح و حوزه‌های مختلف پژوهش و فناوری در این واحد دانشگاهی و اتصال به شبکه استانی، ملی و بین‌المللی، ایجاد بستر‌های مناسب برای انجام پژوهش‌های مسئله‌محور و تحقق اهداف دانشگاه حل‌مسئله، مراکز رشد و سرا‌های نوآوری برای رفع چالش‌های ملی، ارتقای رتبه واحد دانشگاهی در نظام‌های مختلف رتبه‌بندی ملی و بین‌المللی با توجه ویژه به انتشار مقالات معتبر، کتاب‌های دانشگاهی و ارتقای برند واحد شهرقدس در دستورکار قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس - 1
  • صرفه‌جویی جالب به سبک کمیته داوران!
  • بابل قهرمان مسابقات بدمینتون منطقه ۳ دانشگاه آزاد شد
  • طرح استفاده از انرژی خورشیدی در دانشگاه آزاد شهرقدس عملیاتی می‌شود
  • تلألو اردوی جهادی در روستای «زاری» اسفراین + فیلم و عکس
  • فیلم و عکس | تلألو اردوی جهادی در روستای «زاری» اسفراین
  • اراک قهرمان مسابقات تنیس روی میز منطقه ۵ دانشگاه آزاد شد
  • سومین کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برگزار می‌شود
  • صرفه جویی ۸۰۰ هزار متر مکعب آب با انجام اقدامات حفاظتی در بافق و بهاباد 
  • صرفه جویی آب در شهرستان بافق و بهاباد