Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@17:06:16 GMT

۴۲۰۰ هکتار از مراتع قرق شده شهرستان بیرجند آزاد شد

تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۶۲۳۱۹

۴۲۰۰ هکتار از مراتع قرق شده شهرستان بیرجند آزاد شد

ابراهیم علیپور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ۳۲۲ هزار و ۳۱۰ هکتار عرصه های منابع طبیعی شامل (جنگل، مرتع و بیابان) است که از این مساحت ۲۷۰ هزار ۵۷۱ هکتار جزء اراضی مرتعی است.

وی بیان کرد: ۲۲۸ هزار و ۵۵۳ هکتار از اراضی مرتعی شهرستان در ۴۱ سامان عرفی ممیزی شده که یک هزار و ۷۶۰ خانوار از این مراتع بهره برداری می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه قرق بهترین نوع حفاظت در منابع طبیعی است، ابراز داشت: تعادل در ورود دام به مراتع باید برقرار شده و دام بر اساس ظرفیت تولید علوفه وارد مرتع شود.

علیپور با اشاره به اینکه مساحت مناطق قرق در شهرستان بیرجند بالغ بر ۲۰ هزار هکتار که شامل ذخیرگاه‌های جنگلی، جنگل های دست کاشت و مراتع احیا شده و … است، گفت: قرق مراتع همه ساله پس از مطالعه و بررسی های لازم توسط کارشناس مربوطه با اعلام آگهی با مشخص نمودن حدود و ثغور مرتع و مدت آن به اطلاع بهره برداران و دامداران همان مرتع و مراتع مجاور می‌رسد.

وی ادامه داد: در این راستا همه ساله از اواسط مهر ماه مراتع قرق شده این شهرستان که احیاء شده‌اند برای تعلیف دام های مرتع داران آزاد سازی می شود و مدت زمان آزاد سازی بستگی به ظرفیت مرتع داشته که پس از تعیین ظرفیت مراتع توسط کارشناس مشخص می شود.

علیپور بیان کرد: همزمان با آزادسازی قرق، افرادی که مرتع دار بوده و پروانه بهره برداری دارند باید علاوه بر تمدید سالیانه پروانه چرای دام، پروانه استفاده موقت از مراتع آزادشده از قرق را با مراجعه به اداره دریافت کنند.

وی با بیان اینکه مراتع به عنوان بستر حیات نقش بسیار مهم و اساسی در تعادل و تنوع زیستی دارند، گفت: خشکسالی های چند ساله و کمبود نزولات آسمانی، چرای مفرط دام در سال‌های گذشته بسیاری از مراتع از بین برده است.

وی تصریح کرد: امسال چهار هزار و ۲۰۰ هکتار اراضی که بر اثر چرای مفرط و با خشکسالی و سایر عوامل تخریب شده بود را احیا و در اختیار مرتع داران صاحبان پروانه‌های چرا قرار داده‌ایم.

علیپور با بیان اینکه عدم پرداخت سالیانه حقوق دولت و عوارض قانونی باعث ابطال پروانه چرای دام می شود، گفت: مرتع داران تا ۸ آذر ماه مهلت تمدید پروانه را دارند.

وی در پایان با اشاره به اینکه ورود دام بدون مجوز به مراتع ممنوع است، گفت بهره برداران و مرتع داران می‌توانند با مشاهده هر گونه ورود دام غیر مجاز به مراتع و یا هر گونه دخل و تصرف در اراضی مرتعی موضوع را با کد ۱۳۹ و یا ۱۵۰۴ به اطلاع نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی برسانند.

کد خبر 5325755

منبع: مهر

کلیدواژه: منابع طبیعی خراسان جنوبی ابراهیم علی پور مراتع بوشهر ویروس کرونا آمار کرونا واکسن کرونا کرمانشاه هفته ناجا خطبه های نماز جمعه عکس استانها شهادت امام رضا ع نیروی انتظامی گرگان هفته نیروی انتظامی شیوع کرونا سیدابراهیم رئیسی مرتع داران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۶۲۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم

روح الله احمدزاده در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: با توجه به تنوع آب و هوایی مناسب این شهرستان برای کاشت نهال انجیر دیم، کاشت انجیر در اراضی بخش چاهک اجرا شد.

وی با بیان آنکه انجیرهای کشت شده در شهرستان از ارقام استهبان، سبز، سیاه و گلاب است، افزود: انجیر دیم تنها از طریق نزولات آسمانی آبیاری می‌شود و اگر بارندگی کمتر از حد نرمال باشد به صورت غرقابی سه تا چهار مرحله آبیاری می‌شود.

رئیس مرکز جهاد کشاورزی شهرستان خاتم تصریح کرد: در شهرستان خاتم ۶۵ هکتار انجیر وجود دارد که ۴۲ هکتار بارور و ۲۳ هکتار غیر بارور است و ۲۸۰ هکتار اراضی شیب دار به کشت انجیر اختصاص یافته است.‌

کد خبر 6092042

دیگر خبرها

  • گرگان ۹۰ هزار دانش آموز دارد /هزینه پروانه ساخت و ساز مانع مولدسازی
  • احداث استخر ذخیره آب کشاورزی شهرستان آوج
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • همایش روز شوراهای خراسان جنوبی برگزار شد
  • پایان گرده افشانی ۶۲۸ هکتار نخلستان در لامرد
  • آمادگی شهرستان‌های بیرجند، درمیان و خوسف برای برگزاری مرحله دوم انتخابات
  • آمادگی سه شهرستان خراسان جنوبی برای دور دوم انتخابات مجلس
  • کشف و جمع آوری ۱۸ قلم دارو و واکسن تاریخ گذشته در شهرستان بیرجند
  • لزوم حضور به موقع در بحران‌های طبیعی/وقوع۳۰ آتش‌سوزی در مراتع سقز